Her er hva den største sjakkspilleren gjennom tidene tenker om Bitcoin

Ved utallige anledninger har mange mennesker utenfor cryptocurrency-samfunnet satt ord på Bitcoin . Noen er investorer som kan ha vært i den andre enden av tradisjonell finans, men ved færre anledninger, sier en verdensberømt sjakkspiller ikke bare et ord eller to om cryptocurrencies, han setter seg ned og snakker omfattende om viktigheten av å krysse cryptocurrencies med menneskerettigheter og frihet som cryptocururrency gir mennesker over hele verden, som etter hans mening langt oppveier fallgruvene.

Dette var hva som skjedde da en Forbes-bidragsyter intervjuet Garry Kasparov, som tilsynelatende er en ivrig Bitcoiner.

Sjakkspilleren har mange titler på navnet sitt, men en kort historie fra Wikipedia hjelper til med å dekke dette

Som sitert fra Wikipedia, “Garry Kimovich Kasparov er en russisk sjakk-stormester, tidligere verdenssjakkmester, forfatter og politisk aktivist, som mange anser for å være den største sjakkspilleren gjennom tidene. Fra 1986 til han gikk av i 2005, ble Kasparov rangert som verdens nummer 1 i 225 av 228 måneder og 255 måneder totalt for sin karriere. ”

Sjakklegenden som for tiden tjener som Avasts sikkerhetsambassadør og styreleder i flere menneskerettighetsorganisasjoner snakket med Forbes Roger Huang stort sett om behovet for fornyelse av global demokratisk frihet og viktigheten av at kommende teknologier er i forkant av denne bevegelsen.

Det var her han snakket om krysset kryptokurser og menneskerettigheter

Kasparov forklarte at cryptocururrency ikke er i seg selv dårlig eller god. I stedet kan de våpen til forskjellige formål. I hendene på feil person kan de forårsake skade, men når de brukes på riktig måte, er fordelene uendelige. Fortsatt sa han at frykten for potensielle ulemper ved Cryptocururrency er „overvurdert“.

Ulempene derimot, „åpner for mer personlig kontroll for enkeltpersoner i en tid der flere og flere av elementene i livene våre blir kontrollert enten av staten, selskaper eller utenfor partier som på en eller annen måte kan ha en hemmelig agenda“ , sa Kasparov. På en mer personlig note, tror sjakk-stormesteren at Bitcoin som en desentralisert teknologi rett og slett er en naturlig respons for publikum, som har mistet kontrollen over sentraliserte institusjoner. I hovedsak mener han cryptocururrency kan bidra til å gjenopprette kontrollen tilbake til massene.

Kasparov er veldig stor på regulering. For at staten skal fungere i sin fulle grad, innrømmer Kasparov at brudd på personvern ikke kan elimineres fullt ut, men han antyder at ideelle reguleringslover kan skape en gevinst for begge parter. Han henvendte seg også til staten og dens makt til å utstede penger etter ønske, og sa at ting har kommet ut av kontroll (tenk inflasjon) og at investorene har stort behov for en alternativ metode for å bevare formuen mot den skade inflasjonen har forårsaket. Igjen presenterte han Bitcoin som den viktigste løsningen.